dermatologii, praktická zkušenost s vysokými dávkami vitaminu C v kožním lékařství, či řešení pro pacienty s chronickou kopřivkou – o těchto a dalších tématech bude mluvit více než 470 českých kožních lékařů. Ti se tento čtvrtek sjedou do Prahy na druhý ročník Dermatologického updatu „Přibývá nových léčebných postupů, molekul, nových indikací i lékových forem. Protože chceme být ve vzdělávání o krok napřed, uspořádali jsme již druhý ročník setkání, kde navzájem sdílíme novinky z našeho oboru rychlou a přístupnou formou. Loni konferenci navštívilo přes 300 dermatologů z celé republiky, letos se nahlásilo o 170 odborníků více,“ uvedl hlavní pořadatel – profesor Petr Arenberger, předseda České dermatovenerologické společnosti.

———-

Na programu letošního Dermatologického updatu opět nechybí diskutované téma imunoonkologie – léčby nejagresivnější formy metastazující rakoviny kůže, která v tuzemsku ročně stojí život tři stovky pacientů. „Onkologické onemocnění je selháním imunitního systému, který se snažíme probudit a zaútočit na nádor. Vhodně indikovaná léčba je velice účinná právě u zhoubných nádorů kůže, kde dosud žádná spolehlivá pomoc neexistovala,“ řekla docentka Monika Arenbergerová z Dermatovenerologické kliniky FNKV a 3. LF UK v Praze.

Odborníci budou mluvit také o nechirurgické léčbě aktinických keratóz, nových i stávajících biologických léčiv na závažné formy psoriázy, či využití anti-TNF alfa protilátek u vzácných kožních diagnóz. Dermatologický update začíná 5. února v 8 hodin v pražském Kongresovém centru U Hájků.