Prague Harley Days 2015 18 145 návštěvníků – spanilá jízda 1 503 motocyklů – 150 testování LiveWire

Praha prožila uplynulý víkend s Harley-Davidson, v duchu zábavy pro celou rodinu. 4. a 5. září totiž patřilo na pražském holešovickém výstavišti 2. ročníku Prague Harley Days. Během dvou dní akci navštívilo 18 145 návštěvníků, spanilou jízdu absolvovalo 1 503 motocyklů Harley-Davidson a koncept elektrického motocyklu LiveWire otestovalo 150 zájemců. Exkluzivním hostem byla i pravnučka zakladatele Karen Davidson nebo také mistr v přestavbách motocyklů Russell Mitchell.

Návštěvnost nad očekávání

Pořadatelé letošního ročníku Prague Harley Days koncipovali akci ve stylu zábavy pro celou rodinu a zpřístupnění moto stylu široké veřejnosti, což se ukázalo jako dokonalý tah. Akci totiž během dvou dní navštívilo 18 145 návštěvníků všech věkových kategorií. Napomohlo tomu i dokonalé počasí po oba dva dny, stejně jako nabitý program zaměřený prakticky na všechny.

LiveWire a 150 testovacích jezdců

Sázka na LiveWire – koncept elektrického motocyklu H-D se jako jeden z hlavních taháků akce skutečně vyplatil. Během pátku a soboty jej otestovalo 150 zájemců, a to nejen z řad příznivců silných strojů, ale i nespočet žen a dětí. Celkově vysokému počtu jezdců pomohlo právě umístění LiveWire na simulátoru JumpStart, který jej tak zpřístupnil i nejezdcům a umožnil jim poznat sílu a jedinečnost tohoto unikátního stroje.

1 503 harleyů na spanilé jízdě

Sobotní spanilé jízdy, zásadní události druhého dne, jenž jej tak vlastně odstartovala, se zúčastnilo 1 503 motocyklů Harley-Davidson. Kolona motocyklů vyrazila v 10 hodin od holešovického výstaviště směrem na centrum. V jejím čele jela například i pravnučka zakladatele značky Karen Davidson a oproti loňskému roku se jí zúčastnil i daleko větší počet jezdců ze zahraničí.

Prague Custom Battle zná vítěze

Druhý den pak vyvrcholil vyhlášením vítěze soutěže přestaveb Prague Custom Battle. Tím se stal Jakub Kadeřábek, jenž upravil model Kubiq Custom Flathead, který změnil prakticky kompletně. Jeho práci ocenil především host Prague Harley Days Russell Mitchell, který vyzdvihl hlavně originální nápad, kreativitu a vyjádření osobitého stylu. Soutěž přestaveb, tak podtrhla fakt, že žádná jiná značka na světe nenabízí tak široké možnosti úprav jako právě Harley-Davidson.

Vítězství thai boxera Lukáše Dvořáka a pole dancerky Štěpánky Šaškovičové

Za zmínku však stojí i další vítězství. Během prvního večera se stal vítězem o titul evropského mistra WMC v thai boxu Lukáše Dvořák, který porazil svého vyzyvatele Lorenza Domenichina z Itálie

Druhý den Prague Harley Days pak patřil další bitvě, a to v Pole Dance. Porota ocenila všechny finalistky, ale jako vítězku zvolila Štěpánku Šaškovičovou.

Více informací o Prague Harley Days lze najít na: www.pragueharleydays.cz.

Harley-Davidson

Harley-Davidson Motor Company vyrábí customy, cruisery a touringy. Dále nabízí kompletní řadu motocyklových dílů, doplňků a oblečení značky Harley-Davidson.
Pro více informací navštivte webové stránky Harley-Davidson na
http://www.harley-davidson.cz.