Zpověď humanitárních pracovnic v Nepálu

Od dubnového zemětřesení, které zdevastovalo rozsáhlou oblast Nepálu, uplynou příští týden tři měsíce. O tom, jaké to je pomáhat přímo v místě katastrofy, o psychické zátěži, kterou s sebou pomoc obětem zemětřesení přináší a o impulsech, které jednotlivce vedou k pomoci potřebným, se dočtete v exkluzivním rozhovoru s pracovnicemi UNICEF v Nepálu. Článek najdete na stránkách červencového čísla časopisu Harper’s Bazaar a v elektronické podobě i pod tímto odkazem.

Festival Doteky Afriky již tuto sobotu!

V sobotu 18. 7. se v ZOO Liberec uskuteční již 5. ročník festivalu Doteky Afriky, který české veřejnosti představuje rozmanitou kulturu afrického kontinentu. Festival začíná v 9.30 hod. a těšit se můžete například na vystoupení zpěváka Dana Bárty, hudebních skupin Aneboafro či TiDiTaDe. Nevšední zážitek pro děti nabídne africká škola, kde si dětští návštěvníci budou moci otestovat své znalosti o Africe a zjistit, co všechno skrývá škola v krabici, kterou UNICEF dodává do krizových oblastí, aby místní děti mohly pokračovat ve školní docházce. Jedním z vrcholů festivalu bude bezpochyby i poutavá přednáška Ženou v Africe, s n&ia cute;ž od 11.40 hod. vystoupí v Experimentálním studiu liberecké ZOO ředitelka UNICEF ČR Pavla Gomba. Podrobné informace o programu získáte na oficiálních stránkách festivalu.

Vytvořte pro UNICEF africkou panenku

Nejen v souvislosti s festivalem Doteky Afriky jsme pro naše zručné příznivce připravili možnost vytvořit panenky, které budou znázorňovat tradice a kulturu afrického kontinentu. Pokud jste kreativní a rádi byste UNICEF tímto způsobem podpořili, rádi Vám na požádání poskytneme střih a rodný list Vaší panenky. Jedinou podmínkou je, aby Vámi vytvořená panenka vypadala opravdu jako z Afriky. Pro více informací napište na szemlickova@unicef.cz (Šárka Žemličková).

Ukončení provozu e-shopu

Pokud jste ještě nevyužili mimořádně příznivých cen v našem e-shopu, neváhejte a vyberte si z naší nabídky více než 50 položek se slevou až 70 %!
Na tábor i na prázdniny u babičky se skvěle hodí například puzzle, autíčka v barvách UNICEF či dětské kvarteto nyní pouze za 30 Kč. Na výlety zase jistě přijde vhod kvalitní bavlněná mikina, kterou nyní pořídíte jen za 200 Kč (původní cena 650 Kč). Pospěšte si, náš e-shop bude ukončen 31. 7.!