Multižánrový festival Struny podzimu začne až za čtyři měsíce, zájem o vstupenky je však tak velký, že se pořadatelé rozhodli vyjít vstříc poptávce a dvě vystoupení přesouvají do sálů s větší kapacitou. Soubor skotského perkusionisty Colina Currieho za osobní účasti legendárního skladatele Steva Reicha tak 14. října vystoupí v novém koncertním prostoru Forum Karlín. A virtuóz na mandolínu Chris Thile s ikonou světového klavíru Bradem Mehldauem zahraje 3. listopadu ve Velkém sále Lucerny. „Řešit převis zájmu nad kapacitami sálů patří mezi ty příjemné pořadatelské starosti, za ně příznivcům Strun nesmírně děkujeme. I ve větších sálech chceme zachovat intimní charakter koncertů – v Lucerně jsme proto zvolili atypické řešení, kdy využijeme nepříliš často používanou orientaci sálu na šířku,“ vysvětluje umělecký ředitel festivalu Marek Vrabec. Termíny a začátky koncertů zůstávají beze změny.

Všechny již zakoupené vstupenky zůstávají samozřejmě v platnosti a jejich majitelé budou usazeni na odpovídajících místech ve stejné kategorii. Více informací na www.strunypodzimu.cz.

Vstupenky je možné vyměnit v den koncertu před vstupem do sálu. Pořadatelé však doporučují zajistit si výměnu vstupenky předem, což urychlí a zjednoduší komfortní usazení před začátkem koncertu. Vstupenkové centrum Strun podzimu je možné kontaktovat na e-mailu vstupenky@strunypodzimu.cz a navštívit na adrese Palackého 1, Praha 1 (3. patro). Vstupenky zakoupené v síti Ticketpro bude možné vyměnit na jednotlivých pobočkách.

Adresy nových sálů:
Colin Currie Group & Steve Reich, 14.10. – Forum Karlín, Pernerova 53, Praha 8
Chris Thile & Brad Mehldau, 3. 11. – Lucerna – Velký sál, Štěpánská 61, Praha 1
Struny podzimu v letošním roce opět předkládají posluchačům pestrou paletu hudebních lahůdek mnoha žánrů v podání interpretů světové extratřídy. Zahajovací koncert letošního ročníku Strun podzimu 6. října ve Státní opeře bude například patřit šarmantní ambasadorce portugalského fada Marize. Kromě již jmenovaných interpretů se v programu festivalu objeví například respektovaný americký klavírista Ahmad Jamal, legendární jihoafrický trumpetista Hugh Masekela, mladá experimentující izraelská violoncellistka Maya Beiser a program letošního festivalu uzavře první dáma andaluského flamenka Estrella Morente.
Sledujte Struny podzimu on-line
www.strunypodzimu.cz – detailní informace o koncertech, rádio Struny podzimu, videoukázky
www.facebook.com/strunypodzimu – aktuální informace z festivalového dění www.flickr.com/photos/strunypodzimu – fotografie z koncertů
www.youtube.com/user/Strunypodzimu – videa z vybraných koncertů
Struny podzimu 2014 – přehled koncertů
6. října / Státní opera MARIZA
9. října / Studio Hrdinů MAYA BEISER
12. října / Rudolfinum AHMAD JAMAL QUARTET
14. října / Forum Karlín COLIN CURRIE GROUP & STEVE REICH
23. října / Pražská křižovatka HOSSEIN ALIZÂDEH & PEJMAN HADADI
30. října / České muzeum hudby DIDGORI
3. listopadu / Velký sál Lucerny CHRIS THILE & BRAD MEHLDAU
5. listopadu / Rudolfinum HUGH MASEKELA & LARRY WILLIS
9. listopadu / Stavovské divadlo ESTRELLA MORENTE