Europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach od začátku podporoval makléřku E. Noskovou v této diskriminační kauze – Romka (najatá úřadem ombudsmana) předstírala zájem o byt, a poté, co byla odmítnuta, realitku zažalovala o omluvu a 100 tisíc Kč. (viz např. zde https://web.svobodni.cz/clanky/p-mach-k-rozsudku-nad-realitni-maklerkou-soud-ukazal-ze-timto-zpusobem-se-nelze-obohacovat)

Dnes bylo zveřejněno, že se oba advokáti dohodli a svá odvolání stáhli. Kauzou se tak už nebude zabývat krajský soud. Makléřka se Romce omluví. Rozsudek zatím nabyl právní moci.

Petr Mach na podporu paní Noskové zřídil transparentní účet, na němž je k dnešnímu dni 70 600 Kč (viz zde

https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2000766566) a s těmito penězi naloží takto:

„Prostředky sbírané na podporu realitní makléřky Elišky Noskové jsou uvolněné pro jiné případy, které nedopadnou tak dobře. Když říkám, že kauza dopadla dobře, myslím tím hlavně dvě věci. Soud pochopil obavy před vznikem byznysu s provokacemi a zamezil jim, že v jednotlivých případech půjde složitě žalovat peněžité částky za diskriminaci a hlavně jsme za druhé potřebovali slyšet, že majitel nemovitosti se může rozhodnout, komu svoji nemovitost pronajme, i když současná právní úprava cestě k uzavření nájemního vztahu hází zbytečně a nesmyslně klacky pod nohy.

My, Strana svobodných občanů, usilujeme o důvěru voličů, abychom tento nepořádek uklidili a pokřivená a nemorální pravidla chování narovnali a zjednodušili tak, aby se v nich mohl vyznat každý, byla znovu úctyhodná a nemotivovala k obcházení zákona.“