TOP HOTEL Praha hostil tuto středu 11. listopadu 2015 pravidelné setkání Kulatý stůl COMENIA, tentokrát s ministrem zemědělství Ing. Marianem Jurečkou.

Během setkání vystoupili v diskusi s příspěvky týkajícími se aktuálních témat v resortu, situace v zemědělství a strategie pro další rozvoj, zástupci vlády, veřejného i soukromého sektoru.

Z více než 50 účastníků jmenujme například Ing. Libora Joukla, náměstka hejtmana Kraje Vysočina, Jana Wiesnera, předsedu Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, Ing. Miroslava Tomana, CSc., prezidenta Potravinářské a Agrární komory ČR, Ing. Zdenku Majzlíkovou, ředitelku České plemenářské inspekce či Soňu van Deelen, generální ředitelku Svazu českých a moravských výrobních družstev.

Mezi účastníky z řad vedoucích pracovníků předních firem v oboru byli mj. Ing. Jiří Fibich, jednatel AGRO Fibich, místopředsedkyně představenstva Rybářství Třeboň Ing. Magdalena Herdová, Karel Pilčík, předseda představenstva MP Krásno a.s., Ing. Josef Kubiš, ředitel AGRO Jesenice u Prahy a.s., Ing. Jan Světlík, předseda představenstva Vítkovice a.s. či Albín Sybera, strategický ředitel Imos Group s.r.o.

Jednání u ženeva stolu umožnilo bezprostřední vzájemný kontakt hostů a přispělo k lepšímu pochopení vztahů a souvislostí v sektoru zemědělství.