Kde vzít ty správné informace, které zaručeně povedou ke zdraví?

V době informačního chaosu, protichůdných informací, účelových reklam a mediální a informační korupce mají problém se zorientovat odborníci, natož laici. Šéfkuchař a autor řady knih Roman Uhrin ve své novince uvádí 140 zdravých receptů, 40 zdravotních studií a informací o léčivých účincích potravin a spoustu tipů pro vaše zdraví. Vydává Vyšehrad.

Křest knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdravý život proběhne v úterý 9. června 2015 v 16 hodin ve Společenském centru Prameny zdraví, Melantrichova 15, Praha 1.

Jestliže hledáte zdravou a chutnou alternativu běžného stravování s prokázanými příznivými zdravotními účinky, jste na správné stopě: Roman Uhrin, bývalý šéfkuchař pražského řetězce prodejen a jídelen Country Life, ve své nové knize sepsal své nejoblíbenější recepty na chutná a každému dostupná jídla. Díky autentické fotogalerii z jeho kuchyně i biozahrádky se sezónními druhy zdravých plodin se můžeme ponořit do tajů přípravy pokrmů přímo v domě autora a jeho rodiny. Atraktivitu této „zdravé kuchařky“ umocňuje jednoduchá a rychlá úprava receptů, které jsou navíc doplněny informacemi o léčebných účincích použitých potravin, vzorovými jídelníčky a občas i odbornými exkurzy.

Recepty, jež kniha přináší, jsou doporučeny při predispozicích či při onemocnění srdce (infarkt, vysoký tlak, zvýšený cholesterol), dále rakovině, cukrovce, artróze, nadváze apod. V neposlední řadě jsou určené všem, kdo chtějí předejít civilizačním chorobám, ozvláštnit a „ozdravit“ svůj jídelníček, či prostě fandům zdravé výživy.

Ve spolupráci s Prameny zdraví vydalo nakladatelství Vyšehrad

roku 2015

Fotografie Pavel Ovsík

Odpovědná redaktorka Radka Fialová

První vydání Počet stran 184, MOC 298 Kč

Roman Uhrin (*1969 na Slovensku) vystudoval obor kuchař a provoz společného stravování. Svoji praxi začal v dietních restauracích, později byl šéfkuchařem a vedoucím několika restaurací se zdravou výživou, mimo jiné absolvoval půlroční stáž v pařížském Country Life. Od roku 1993 zároveň působí jako lektor v oblasti zdravotní osvěty: přednášel a vedl semináře ve třinácti státech od Belgie přes Izrael až po Sibiř. Byl rovněž učitelem a odborným garantem rekvalifikačních kurzů s akreditací MŠMT „Kuchař racionální výživy“ a „Poradce životního stylu“. V rámci prevence závislostí a výchovy ke zdraví přednáší na základních a středních školách.

Roman Uhrin doposud vydal sedm knižních titulů a natočil několik DVD a televizních kurzů věnovaných zdravé výživě a životnímu stylu. V roce 1997 v ČR založil síť dnes již více než padesáti Klubů zdraví, dodnes pracuje jako její koordinátor. V současné době řídí vznikající Centrum zdraví Eden, které bude nabízet ozdravné pobyty zaměřené na oblast výživy, prevence, životního stylu a duchovní obnovy všem, kteří touží po komplexním zdraví. Sám byl v minulosti pacientem se závažnou nemocí, což mu dalo podnět ke zvýšenému zájmu o faktory ovlivňující naše zdraví. Podpoře zdraví je podřízena také jeho tvorba zdravotních receptů.