Dne 21. ledna 2014 se konal první reprezentační ples profesního magazínu Best of v prostorách Smetanova sálu Autoklubu ČR v Praze.

K společenským událostem patří charita, jinými slovy, sejde-li se tolik lidí pohromadě u dobrého jídla, pití a muziky, je více než na místě myslet na ty, kterým jsou takové příležitosti na míle vzdáleny. Při příležitosti plesu profesního magazínu byly podpořeny hned dvě charitativní organizace. Unicef a občanské sdružení Sluneční paprsek, který stejně jako profesní magazín slaví čtyři roky činnosti. Jeho zakladatel MUDr. Pavel Boček, který pracuje na onkologii v pražské nemocnici v Motole, přiblížil nadační činnost, kterou mohli hosté podpořit. Více na www.slunecnipaprsek.cz

Dobrovolníci pro Unicef nabízeli k zakoupení již končící kolekci reklamních předmětů a adopci ručně šitých panenek – ty bude pokračovat i nadále. Některé z nich ušila pořadatelka Michaela Lejsková v podobě svých hostů a tak své podobizny mohli najít například prof. Josef Syka, jehož panenka se stala předmětem dražby. Vítězem byla usilovně dražící prof. Eva Syková, která se „utkala“ se zpěvačkou Hanou Robinson. A tak mají manželé Sykovi doma již dvě panenky, které přinesly pro Unicef další možnosti očkování dětí v rozvojových zemích.

Dražba byla jednou z příležitostí, jak podpořit Sluneční paprsek i Unicef. Dražitelem večera se stal Vlastimil Harapes, který vydražil tři ceny. Chaloupku z perníku od perníkáře Pavla Janoše z Pardubic, kterou věnoval dětem z baletní školy sólistky ND Adély Pollertové. Perlový náhrdelník věnovaný společností JwL Jewellery a adopční panenku Pavlu Gombu, která byla dražena na podporu o. s. Sluneční paprsek. Naopak zase panenku Unicef v podobě MUDr. Pavla Bočka byla dražena pro Unicef. Sám pan doktor se o panenku velmi usiloval, ale nakonec ji vydražil architekt David Prudík, který ji Pavlu Bočkovi věnoval.

Své adopční panenky si mohli odnést domů také Drahomír Viktorín z 5P Agency, Marie Kampfová – manažerka Phillip Moris a DJka, děkan fakulty VŠFS Ing Karel Havlíček, MUDr. Pavle Kukla ze společnosti Mettinum, módní návrhářka Marie Zelená nebo Gábina Páralová, která se však osobně účastnit nemohla. „Protože šila Gábina Páralová moje šaty pro tuto slavnostní událost, rozhodla jsem se ušít jeden model také já pro paní Páralovou. Ale nejsem žádná švadlena, tak jsem si troufla jen na malý model pro malou adopční panenku Unicef,“ dodává pořadatelka Michaela Lejsková Více o podpoře Unicef zde www.unicef.cz