Burgery už dávno nejsou výsadou USA. Připravují se napříč celým světem s různými obměnami, každá země přidá k tradiční receptuře něco ze své kultury a vznikají tak neotřelé kombinace i jedinečné chutě. Přijďte se o víkendu 19. a 20. září podívat na pražské Výstaviště v Holešovicích a ochutnat burgery, které připravují čeští mistři. Je tady čtvrtý ročník vyhlášeného Burgerfestu!

Prostor na letošním festivalu dostanou nejen dobré burgrárny ze všech koutů České republiky, jako je Hard Rock Cafe, Peter´s Burger Pub, nebo osobitý Bejzment, ale i alternativní podniky, které nabízí nové pohledy na americkou klasiku. Skvělým příkladem je podnik Kaiser Franz, který rozvíjí koncept streetfoodu, pouliční podoby stravování, která ale klade důraz na kvalitní lokální suroviny či Koza Róza z Berouna.

Jack Daniel´s presents Burgerfest se ale letos nezasvětil pouze burgerům. Na své si přijdou i fanoušci grilování. Tu správnou grilovací atmosféru pak na pražském Výstavišti zajistí hvězdy letošního ročníku BBQ Pit Boys na grilech Weber, legendy amatérského grilování. Tato skupinka amerických chlapíků dokáže z každého kousku masa vytvořit delikátní lahůdku.

Co je dalším typickým znakem USA? Multikultura, tolerance a otevřenost novým zážitkům! I proto na letošním ročníku nenajdete jen hamburgery, ale třeba i vietnamské bagety Bánh mí, argentinské domácí chorizo, kubánský choripan, fishburgery, kachní burgery, nebo mexické ovocné nektary či kalifornská vína. A nechybí ani pořádné české pivo. Tohle skvělé kombo pak doplní kolumbijské, maďarské i balkánské verze burgerů a bbq. Na své si však přijdou i vegetariáni, kteří mohou ochutnat například vegetariánský fazolovo-špenátový burger s jogurtovo-zeleninovou rajtou. Letošní ročník představí i novinku – bezlepkový burger.

Harleye i Jeepy, co berete?

Když jsme u oslav jídla pocházejícího z USA, nesmí chybět ani program v americkém duchu. Tím největším lákadlem je rozhodně akce „Přijď na Jack Daniel´s Burgerfest a vodjeď na Harleji!“ Stačí správně kopnout do míče amerického fotbalu, trefit branku vzdálenou 54 metrů a nový Harley je doma. Koho nebaví dvě kola, může směle vyzkoušet jízdu po čtyřech, a to rovnou v jednom z připravených Jeepů. A nezapomínáme ani na děti, pro které je připravený dětský koutek. Burgerfest také pomáhá a jako každý rok podpoří Klub nemocných cystickou fibrózou.

Výjimečný svátek skvělého jídla je tady, nepropásněte jej a přijďte o víkendu 19. a 20. září na Výstaviště, kde najdete zábavu pro celou rodinu.