V prostorách Slovanského domu v Praze uspořádala dne 22. května 2014 firma La Fattoria každoroční slavnostní degustaci vybraných vín a destilátů za velké účasti českých a italských vinařů.

Této velice zajímavé akce se zúčastnili zástupci moravských vinařů z vinařství Gotber, Nové Vinařství nebo Stepleton-Springer.
Větší zastoupení měli italští vinaři z Marchesi di Barolo, Tenuta san Leobnardo, Berlucchi, Contarini, Endrizzi, Cantina di Soave, Vietti, Marchesi de Frescobaldi, Donnafugata a řada dalších.
Degustaci vynikající „Grappy“ předvedly firmy Distillerie Barta a Marzadro.

„Máme tady velkou plejádu vin vynikající kvality a chutě, a proto je velice problematické vybrat to nejlepší víno“ řekl sommelier Roman Simulík. „Každý z návštěvníků si může dle své chuti vybrat to své“ dodal.

„Každá degustace vín, kterou pravidelně pořádáme, přináší něco nového nejen pro naši firmu La Fattoria a pro vinaře, kteří předvádějí svá kvalitní vína, ale i pro hosty, kteří si mohou vybrat a následně si zakoupit víno dle své chuti“, řekl Michal Dytrych.

La Fattoria: předkládáme Vám nabídku italských vín a destilátů, při jejichž výběru jsme si kladli za cíl ulehčit Vám práci s hledáním v obrovském spektru vín a vinařů Itálie. Dbali jsme především na nekompromisní kvalitu produktu, která odpovídá těm nejvyšším požadavkům náročného zákazníka. Spolupracujeme s nejlepšími vinaři Itálie, a to jak z tradičních oblastí, jako je například Marchesi di Barolo v Piemontu, Biondi Santi v Toskánsku, Tedeschi ve Venetu, tak i s těmi vinaři, kteří jsou u nás zatím z méně známých regionů, jako je například Feudi di San Gregorio v Kampánii, Argiolas na Sardínii a Donnafugata na Sicílii, ale jejichž vína patří mezi nejlepší v Itálii a stávají se světovými hity.

Itálie patří mezi nejstarší klasické vinařské země na světě, kde víno tvoří neoddělitelnou součást života. Již antičtí Řekové ji nazvali “Oenotrie”, což znamená “země vína”. Podnebí Středozemního moře zaručuje ideální klimatické podmínky pro pěstování révy. Krásná a různorodá struktura krajiny poskytuje všechny myslitelné druhy půd a téměř nekonečnou bohatost různých mikroklimat s pozoruhodným množstvím ušlechtilých odrůd. Itálie snoubí ty nejvhodnější klimatické podmínky pro pěstování révy s tisíciletou tradicí a kulturou vinařství. Má vlastní, nanejvýš výmluvnou vinařskou osobitost, vlastní temperament a styl, který se stává stále oblíbenějším a modernějším v dnešní gastronomii.