Na vědomost se dává, že rodinný Park Mirakulum ve středočeských Milovicích chystá velkolepou oslavu Dne dětí a to rovnou celým Dětským víkendem plným překvapení. 31. 5. i 1. 6. bude desetihektarový park plný zábavy, her, zpívání i tance: v amfiteátru se v sobotu vystřídají divadelníci, cirkusáci, tanečnice se psem, sokolník a vše završí oblíbený Michal Nesvadba! Nedělní program zahájí dvojice ze Studia kamarád Jů a Hele. Během dne pak v amfiteátru vystoupí Heidi Janků, Vanda a Standa, přiklušou poníci a na závěr se bude Diskota(n)čit. Během celého víkendu budou navíc probíhat různé workshopy, malování na obličej i na tělo.

Pro nové návštěvníky jistě budou příjemným překvapením nové atrakce a herní prvky. Největšímu zájmu se těší nová velká trampolína, lesní hřiště a zoo i rozšířená naučná stezka a samozřejmě rozšířené možnosti občerstvení i hygienického zázemí. „Až neuvěřitelný ohlas má autentická expozice Druhohorního safari, kterou jsme v parku připravili společně s odborníky z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Kvůli převisu zájmu jsme dokonce museli zavést takzvanou čekačku,“ líčí Jiří Antoš, majitel a provozovatel milovického parku.
Svět, ve kterém se i dospělí stávají znovu dětmi a děti jsou zde ve svém živlu, to je milovické Mirakulum. V letošním roce je pro návštěvníky připravena nová velká trampolína, celkem už tedy v areálu budou tyhle obří polštáře tři: dvě velké naproti velkým houpačkám a jedna malá ve světě prasátka Pigyho.
S nadcházející sezónou se otevřelo nové lesní hřiště a rozšířená naučná stezka s výběhem pro stádečko daňků, dravé ptáky, lišky, jezevce a další lesní zvířata ze záchranných stanic. V létě se pak chystá slavnostní zprovoznění 2 km dlouhé úzkokolejné dráhy, jež propojí Mirakulum se sousedním Tankodromem. Prohánět se po koleji bude historická lokomotiva s krásnými vagony.
Protože je třeba i praktických věcí, bylo pro letošní sezónu navýšeno množství toalet a umyvadel. Stejně tak se v parku neustále rozšiřují možnosti občerstvení – hned u vstupu vyrůstá dětské městečko s místy na sezení i hru, dále pak pizzerie, cukrárna s kavárnou (obležená ihned po svém otevření) a další stánky s pestrou nabídkou teplých i studených jídel. Hlad v průběhu aktivního dne tedy skutečně nehrozí!
Taktéž v létě bude otevřena 1. etapa vodního světa s brouzdališti, lagunami, vodotrysky a dalšími krásnými prvky sloužícími nejen pro ochlazení. V září oslaví park 2. narozeniny, při jejichž příležitosti se mohou návštěvníci těšit na velkolepou párty a otevření nového návštěvnického centra s prodejnou upomínkových předmětů.

O Parku Mirakulum
Iniciátorem a provozovatelem Parku Mirakulum je společnost TR Antoš s.r.o. s letitými zkušenostmi v oblasti budování zábavních parků a hřišť u nás i v zahraničí. Originální milovický projekt volnočasového areálu v kombinaci s chystanou naučnou lesní stezkou je výjimečným konceptem, který dosud nemá v Česku obdoby. Desetihektarová rozloha je příslibem dostatečného prostoru a zajištění kapacity pro návštěvníky z blízkého i širšího okolí. Projekt byl v roce 2012 oceněn Zvláštní cenou vyhlašovatele soutěže Dřevěná stavba roku 2012, a to v kategorii Dřevěné hřiště, certifikátem Místa přátelského rodině a velmi prestižní cenou Vizionář 2012, kterou udělilo sdružení CzechInno za „společenský přínos v oblasti volnočasových aktivit“. V roce 2013 byla parku udělena Zvláštní cena Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) v rámci cen Best of Realty.