Ve dnech 25. – 28. září 2014 se v italském městě Udine uskutečnilo v rámci Gamingské iniciativy již druhé setkání. Čtyřčlennou delegaci Svazu důstojníků a praporčíků Armády České republiky vedl její předseda mjr. v. v. Rostislav Konečný Dr.h.c. Delegáty přivítal prezident GI C.C. Giuseppe Filippo Imbalzamo a seznámil je s programem konference. Česká delegace předala vedení GI pozdrav od Policejního prezidenta ČR plk. Mgr. Tomáše Tuhého.

Konference se zúčastnili zástupci Italské republiky, Polské republiky, Slovinska, Chorvatska, Slovenské republiky, Spolkové republiky Německo, Švýcarska, České republiky a jako pozorovatel Rakousko.

V rámci XXV. výroční Gamingské konference se delegáti setkali s řadou významných osobností veřejného i vojenského života města Udine a jeho regionu. Jako první přivítal delegaci Gaming II na radnici starosta města Udine – Furio Honsell. Následně se delegace přesunula do kasáren Di Pampero, kde sídlí velitelství Alpské brigády „Julie“. Zástupci velení Alpské brigády „Julie“ nás seznámili s historickou a současnou mezinárodní rolí útvaru. Následovala prohlídka muzea a dědictví Alpské brigády „Julie“. Delegace položila společně věnec k památníku padlých příslušníků.

Další den pokračovala konference přednesením zpráv z jednotlivých zemí, zasedáním Rady, zasedáním předsednictva Gamingské iniciativy. Delegace si vzájemně vyměnily poznatky a zkušenosti za uplynulé období.

V rámci konference delegáti navštívili ve městě Cargnacco Národní muzeum věnované italským vojákům, kteří se v létech 1941 – 45 zúčastnili invaze do Sovětského svazu a 90.000 jich zemřelo.

Česká a slovenská delegace se společně poklonila památce generála Milana Rastislava Štefánika na letišti Campo Formido pri Udine, kde je umístněná jeho pamětní deska. Je to připomínka dne, kdy gen. M. R. Štefánik nasedl do letadla typu Caproni 450 v doprovodu dvou italských pilotů a mechanika. Letadlo havarovalo opodál obce Ivánka při Dunaji. Pietní akt byl iniciován českou delegací.

Dále byly položeny květiny u památníků popravených Československých legionářů ve městě Oderzo. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil starosta Pietro Dalla Libera, kterému předal odznak SvazuDaP AČR jeho předseda mjr. v. v. Rostislav Konečný Dr.h.c.